Bulls vieren vijfde titel met kwart miljoen fans

ROTTERDAM, 17 JUNI. In Chicago was het gisteren business as usual: voor de vijfde keer in zeven jaar tijd liepen de inwoners van de Windy City uit om de basketballers, coaches en begeleiders van de Chicago Bulls te feliciteren met hun wereldtitel. In Grant Park toonden Dennis Rodman, Michael Jordan, Scottie Pippen, Ron Harper en coach Phil Jackson de vijf bekers die de club sinds 1991 heeft gewonnen.

De laatste werd afgelopen weekend behaald door de 4-2 winst op Utah Jazz in de play-offs van de NBA, de professionele Amerikaanse basketbalcompetitie. His Airness Jordan droeg de titel op aan 'de werkende klasse' van Chicago, “aan al die mensen die zich dag in dag uit kapot werken”. De werknemer van de Bulls verdiende zelf het afgelopen jaar ruim 52 miljoen dollar (circa honderd miljoen gulden) aan salaris en sponsorinkomsten. Enfant terrible Rodman gedroeg zich tijdens de 38 minuten durende ceremonie buitengewoon 'braaf': zoals beloofd liet de doorgaans tierende speler geen onvertogen woord horen.

In Grant Park, gelegen aan de oevers van Lake Michigan nabij het centrum van de miljoenenstad, waren bijna een kwart miljoen mensen samengekomen. Zij zongen mee met het uit de luidsprekers denderende We are the champions van Queen en riepen regelmatig One more year, omdat het nog altijd niet zeker is of Jordan, coach Jackson en enkele andere spelers ook volgend seizoen bij de Bulls actief zullen zijn. Eigenaar Jerry Reinsdorf van de club heeft recentelijk laten weten het contract met Jackson niet te willen verlengen. De 34-jarige Jordan zei daarop dat hij zijn sportieve loopbaan alleen met een jaar verlengt als hij onder Jackson kan blijven spelen. Reinsdorf werd gisteren door de mensenmenigte in Grant Park regelmatig uitgefloten. (Foto AP)