Schumacher wint na ongeluk van Panis

MONTREAL, 16 JUNI. De gebruikelijke glimlach ontbrak op het gezicht van Michael Schumacher. Toen de Duitser gisteren in Montreal zijn huldiging onderging als winnaar van de Grand Prix van Canada, maakten de tweevoudig wereldkampioen zich meer druk om de toestand van Olivier Panis.

De Franse formule 1-coureur Panis drukte in de 52ste ronde zijn Prost-Mugen in volle vaart tegen een muur van banden. De Fransman kreeg op het circuit de eerste behandelingen en werd vervolgens naar het medisch centrum overgebracht. Daar bleek dat Panis zijn rechterbeen had gebroken.

De race werd eerst geneutraliseerd en drie ronden later definitief afgevlagd. Schumacher reed op dat moment aan de leiding, gevolgd door de Fransman Alesi en de Italiaan Fisichella. Schumacher, die zijn tweede zege van het seizoen behaalde, profiteerde in Montreal van de chaotische race met veel uitvallers. Zijn grote rivaal Jacques Villeneuve was al na twee ronden van het circuit verdwenen.

Schumacher had geluk dat de Brit David Coulthard in de vijftigste ronde een ongelukkige pitstop maakte. De Williams-rijder hoorde zijn auto afslaan, waarna de koppeling ineens vast zat. Hij verspeelde door het oponthoudt zijn dertig seconden voorsprong.

Schumacher nam de leidende positie van Villeneuve in het klassement over. Verstappen was ondanks zijn uitvallen in de 43ste ronde tevreden. Hij maakte een snelle start, schoof drie plaatsen op en reed na twintig ronden op de zesde plaats, maar viel vervolgens toch weer uit. (ANP)