Recordbezoek eerste weekeinde Oerolfestival

TERSCHELLING, 16 JUNI. Het Oerol-festival op Terschelling heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Zeker 20.000 mensen reisden af naar het eiland waardoor de veerdienst een groot aantal extra vaarten moest houden om alle bezoekers naar het eiland te kunnen krijgen.

De organisatie verwacht in totaal 40.000 bezoekers. Gisteren heeft de festivalorganisatie extra voorstellingen ingelast voor de mensen die vergeefs uren in de rij hadden gestaan om een kaartje te bemachtigen. Volgens de organisatie is daar niets aan te doen: zo'n 70 procent van de kaartjes worden van te voren verkocht, de overige 30 procent op de dag van de voorstelling zelf. Dit om te voorkomen dat mensen die later in de week komen geen kaartje meer kunnen krijgen. Per dag zijn er zeker dertig voorstellingen waarvoor een toegangsbewijs nodig is. Daarnaast zijn er diverse gratis optredens. Het festival, met als thema 'Van achter de wolken kwam de wind', duurt tot en met zondag 21 juni. (ANP)