Festival Mundial goed bezocht

TILBURG, 16 JUNI. Festival Mundial in Tilburg heeft gisteren een geslaagde 'doorstart' gemaakt. Na de slecht verlopen editie van vorig jaar, is het grootste Derde-Wereldfestival in Nederland dit jaar goed bezocht. Tussen de 100.000 en 125.000 mensen kwamen naar het festival, dat voor de tiende keer plaatsvond.

Vorig jaar was het Festival Mundial op een andere, duurdere locatie dan het traditionele Leijpark in Tilburg. Door een hogere begroting van twee miljoen gulden moesten bezoekers voor het eerst entree betalen. Daardoor bezochten slechts 90.000 mensen het festival, en ontstond een financieel tekort . Noodgedwongen ging Mundial dit jaar met een beperkte begroting (1,4 miljoen gulden, door sponsors bijeengebracht) terug naar het Leijpark, waar het festivalterrein weer gratis toegankelijk was. (ANP)