Website

Het Oerol-festival, van 13 tot en met 22 juni op het Waddeneiland Terschelling, zal dit jaar verslagen worden door een aantal online reporters van de VARA. Dit is het gevolg van het RealLife-experiment van enkele programmamakers.

Niet alleen kan door dit project live via het Internet alles in beeld en geluid worden gevolgd wat er op het festival gebeurt, maar ook kan via een chat-sessie interactief worden bepaald wat de verslaggevers moeten doen.

De redactie van Cyclus Magazine plaatste een interview met de makers van deze “interactieve webcast” op haar website. William Valkenburg, programmamaker bij de VARA, zegt daarin dat het idee is ontwikkeld op de Media Academie in Hilversum: “Zeven omroepen hebben teams gevormd van 'gewone' programmamakers die op deze cursus kennis maken met nieuwe media en zo proberen hun ideeën voor deze media te ontwikkelen. De teams hebben de mogelijkheid de cursus af te sluiten met een eindproduct. Dat kan een cd-rom zijn, een tv-programma of een internetsite. Wij hebben gekozen voor het Internet omdat we graag gebruik wilden maken van de bestaande mogelijkheden om interactief te zijn.”

Via deze Cyclus Special kunnen ook degenen die geen 'high tech' Internet-apparatuur hebben toch in Real Audio meeluisteren.

Cyclus Magazine is een online magazine over verschijnselen op het gebied van (nieuwe) media, muziek en lifestyle.

De Cyclus Oerol-Special is te vinden op: http://www.cyclus.net/special/

Cyclus Magazine is te vinden op: http://huizen.dds.nl/ cyclus/