Ronde van Luxemburg

De Belg Tom Steels heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Duitser Erik Zabel en de Deen Bjarne Riis finishten als tweede en derde. Zabel blijft leider in het klassement.

Danny Nelissen, de Australiër Henk Vogels, en de Fransen Laurent Roux en David Moncoutie bepaalden gisteren met een vluchtpoging van bijna 140 kilometer het beeld van de etappe. Al na iets meer dan vijftig kilometer wedstrijd waren de vier op pad gegaan.

De maximale voorsprong liep op tot ruim zeven minuten. Maar onder aanvoering van de ploegen van Mapei (Steels) en Telekom (Zabel) liep het peloton in de slotfase de achterstand in rap tempo in. Nelissen en Moncoutie werden als eersten bijgehaald, in de laatste kilometer haalde het peloton ook Roux en Vogels in, waarna Steels zijn zestiende overwinning van het seizoen behaalde.