Herstel Woods bij US Open, Lehman op kop

BETHESDA, 14 JUNI. Golfer Tiger Woods heeft zich op de tweede dag van de US Open in Bethesda gerevancheerd voor zijn teleurstellende prestatie op de openingsdag.

De winnaar van de Masters liep afgelopen nacht een ronde van 67, vijf onder par. In de eerste ronde had hij nog 74 slagen nodig. “Ik heb me vandaag terug geslagen in het toernooi”, zei Woods na afloop. De jeugdige favoriet heeft vier slagen achterstand op de Amerikaan Tom Lehman die na een ronde van 70 aan de leiding gaat met 137 slagen. De Schot Colin Montgomery, de leider na de eerste dag, moest zijn ronde onderbreken wegens onweer.

John Daly staakte de strijd. De Amerikaan die onlangs de alcohol en het gokken heeft afgezworen, zag na drie bogeys het heilloze van zijn pogingen in en wandelde naar het clubhuis. “Ik ben lichamelijk en mentaal niet in staat tot een goede prestatie”, liet de 31-jarige golfer weten.