Heppner bekroont solo met etappezege

ROTTERDAM, 14 JUNI. De Duitser wielrenner Jens Heppner heeft gisteren de vijfde etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. De rit ging over 169 kilometer van Cavaillon naar Digne-les-Bains. De Rus Vjatsjeslav Ekimov blijft leider in het algemeen klassement.

Heppner reed 20 kilometer voor de finish tijdens de beklimming van de col de Corobin weg van zijn Spaanse medevluchter Javier Pascal. Bij de finish had hij een voorsprong van 50 seconden op de Spanjaard. Het peloton kwam na ruim één minuut over de streep. De Fransman Christophe Moreau won de massasprint. Erik Dekker eindigde als vijfde, Michael Boogerd als vijftiende.

In het algemeen klassement deden zich geen grote verschuivingen voor. Ekimov heeft een voorsprong van 49 seconden op de Spanjaard Olano. De Zwitser Meier is derde op bijna 2 minuten. Boogerd is de beste Nederlander. Hij staat zesde.

Alex Zülle staakte de strijd. De Zwitser stopte bij de ravitaillering in Gréouix-les-bains na 88 kilometer. Zülle kwam dinsdag zwaar ten val, maar bleef toch in koers.