Go Ahead Eagles stap dichter bij eredivisie

LEEUWARDEN, 14 JUNI. Go Ahead Eagles heeft gisteren in de vierde wedstrijd voor de nacompetitie de vierde overwinning behaald. In Leeuwarden werd Cambuur met 4-0 verslagen. Slechts NEC kan een terugkeer van de Deventer ploeg in de eredivisie nog verhinderen.

In de eerste helft had Cambuur veruit het betere van het spel. Berghuis verscheen al na 16 seconden voor doelman Scheutjens, maar de oud-international faalde. Ook Van der Laan en Marbus, de andere import-Friezen in de aanval van Cambuur, misten een paar grote kansen. Go Ahead Eagles was blij met de 0-0 halverwege.

De ploeg bleek vervolgens alle energie te hebben opgespaard voor de tweede helft. Kort na de rust zette Sikora de bezoekers op voorsprong. Hij onderschepte een terugspeelbal van Keizer. Binnen een kwartier beslisten Tammer en Rorije vervolgens de wedstrijd. Tammer zorgde met zijn tweede doelpunt voor de eindstand van 4-0.

Go Ahead Eagles werkte met de ruime zege aan het doelsaldo, dat in het duel met NEC mogelijk een beslissende rol zal spelen. Beide clubs ontmoeten elkaar woensdag in Nijmegen. Eerst speelt NEC, dat uit drie duels zes punten behaalde, vandaag nog thuis tegen VVV.

De mobliele eenheid heeft in de tweede helft tien Cambuur-supporters aangehouden omdat ze niet bij de hoofdingang van het stadion in Leeuwarden wilden weggaan. Direct nadat GA Eagles 1-0 had gescoord eisten de supporters een gesprek met het bestuur. Het bestuur weigerde dat en schakelde de politie in. (ANP)