Olifant Sonny overleden

De stramme olifant Sonny in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, een van de oudste olifanten in de dierentuinen van Europa, is overleden. Eind mei was ze door haar achterpoten gezakt. Ze is toen met behulp van een kleine bulldozer weer overeind geholpen.

Maar voor ze hersteld was van die val, is ze vorige week weer door haar poten gezakt. Pogingen om haar opnieuw op de been te helpen mislukten: Sonny was te zwak om zelfs met hulp weer op de been te komen. Olifanten die te lang blijven liggen gaan dood. Om Sonny uit haar lijden te verlossen hebben de mensen van de dierentuin haar een injectie gegeven waardoor ze in slaap viel om nooit meer wakker te worden. “Ze was te oud en te zwak om nog te leven”, zegt een woordvoerster van de diergaarde.

Hoe oud Sonny is geworden, weten ze bij de dierentuin niet: tussen de 60 of 70 jaar, denken ze. De negen andere Blijdorp-olifanten hebben voor Sonny doodging afscheid van haar genomen. Ze was de leidster van de kudde. Wie nu haar rol gat overnemen is nog niet duidelijk.