Nederlaag Krajicek grastoernooi Halle, zege voor Haarhuis

ROTTERDAM, 13 JUNI. Richard Krajicek heeft niet goed kunnen wennen aan het tennissen op gras. De Wimbledon-kampioen verloor gisteren in het Duitse Halle in de tweede ronde van de Amerikaan Reneberg: 4-6, 7-6 en 7-6. Paul Haarhuis plaatste zich wel voor de derde ronde. Hij won in drie sets van de Tsjech Damm: 6-7, 6-3 en 7-6. Haarhuis speelt in de volgende ronde tegen Reneberg.

De Rus Kafelnikov bereikte met de nodige moeite de kwartfinales. De Russische nummer één op de plaatsingslijst won na twee tiebreaks van de Duitser Kiefer: 7-6 en 7-6. De Duitser Michael Stich won in de tiebreak van de derde set met 9-7 van de Zuid-Afrikaan Stafford. Stich wacht mogelijk in de halve finale een confrontatie met zijn landgenoot en concurrent Boris Becker. Stich, die last heeft van blessures, is bezig aan zijn laatste seizoen als tennisprof.

Het grasevenement in Halle is een voorbereidingstoernooi voor Wimbledon, dat over tien dagen begint. Volgende week kunnen de beste tennissers ter wereld nog oefenen op het terrein van het Autotron in het Brabantse Rosmalen, waar ook op gras wordt gespeeld.

In Londen geldt Queens als ideale training voor Wimbledon, het belangrijkste toernooi ter wereld. De Amerikaan Sampras bereikte op Queens zonder te spelen de kwartfinale. Zijn Nieuw-Zeelandse tegenstander Steven verscheen niet op de baan wegens darmklachten.

Twee Britse publiekslievelingen werden uitgeschakeld op Queens. Henman verloor van de Duitser Knippschild. Lee werd met 6-1 7-5 'afgeserveerd' door Ivanisevic. De Kroaat, die op Roland Garros in de eerste ronde werd uitgeschakeld, heeft zijn zinnen gezet op de Wimbledon-titel. “Ik ben uitgerust en voel me goed”, zei Ivanisevic gisteren.