Lux et libertas

De ongevraagde advertentiebijlage bij de krant van 7 juni 'Hoe kan je met 2 minuten werk meer dan 10.000 verdienen' is een kwaliteitskrant als NRC HANDELSBLAD onwaardig.

Foei, zou het Lux van het Kapitaal en het Libertas van het Mercantilisme hier hebben meegespeeld? A la bonheur, een goede voorbereiding op het derde millennium vraagt een 'eerlijke koopman' en een beloning die in redelijke proportie staat tot de portie gedaan werk.

Een jaarlijks inkomen van zo'n slordige half miljard gulden op basis van dit twee-minuten-loon is in wezen uitzuigen van de gemeenschap, als we tenminste aannemen dat het, volgens zeggen, alleen invullen van standaardformuliertjes betreft.

Misschien hebben premier Kok en bisschop Muskens toch gelijk om paal en perk te willen stellen aan de ongezouten hebzucht van Jan Salie.

    • Dr. W. Möller