Kluivert meldt zich met vriend bij de politie

AMSTERDAM, 13 JUNI. De Amsterdamse politie heeft voetballer Patrick Kluivert en een vriend gisteren gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij een verkrachting. Beide mannen hadden zich bij de politie gemeld. Politiewoordvoerder K. Wilting wil niets zeggen over de verklaring van Kluivert en zijn vriend.

Hij verwacht dat de twee andere verdachten zich ook vrijwillig komen melden. Een Amsterdamse vrouw heeft aangifte gedaan tegen de vier van verkrachting, na een avondje in de disco enkele weken geleden. De vrouw is toen wel naar de politie gestapt, maar heeft geen aangifte gedaan. Het sporenmateriaal dat destijds was verzameld, is inmiddels vernietigd, juist omdat er geen aangifte op volgde. Wilting noemt dit een normale procedure. “Als er geen aangifte wordt gedaan, is er op dat moment geen sprake van een strafbaar feit.” Justitie moet nu bepalen of er een vervolgonderzoek komt.