Easdaq: eind 1997 vijftig beursfondsen

De Easdaq zal tegen het einde van het jaar vijftig fondsen huisvesten. Dat verwachten betrokkenen bij de zeven maanden oude Europese elektronische effectenbeurs voor snel groeiende, middelgrote, internationaal georiënteerde ondernemingen.

De nu negen bij de Easdaq genoteerde bedrijven zijn actief in hightech, biotechnologie, de dienstenindustrie en in de engineering. Vier van de huidige negen hebben ook een notering op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq in Washington, die hielp bij de oprichting van de beurs en zelfs aandeelhouder is.

De komende maanden worden noteringen verwacht van onder meer een Britse telecom-onderneming, een in Nederland gevestigd IT-bedrijf, een Franse medische-instrumentenmaker, twee Oostenrijkse bedrijven en een Israëlisch agro-onderneming.