Bedrijf Ross Perot koopt Nederlandse automatiseerder

Automatiseringsbedrijf Syllogic in Houten is overgenomen door het Amerikaanse Perot Systems Corporation. Perot Systems is een internationaal adviesbureau op het gebied van informatietechnologie (IT) dat eind dit jaar notering krijgt aan Wall Street.

Syllogic had in 1996 met 125 werknemers een omzet van 25 miljoen gulden en heeft ook kantoren in Dublin, Londen en San José. De afgelopen jaren heeft het volgens directeur D. Zantinge vier keer zoveel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling als vergelijkbare bedrijven. Met de opgebouwde expertise op het gebied van het geautomatiseerd beheer van computernetwerken en data-analyse is Syllogic een interessante aanwinst voor Perot.

Syllogic kan zich op zijn beurt meer richten op onderzoek en ontwikkeling, terwijl het internationale verkoop- en marketingapparaat van Perot zorgdraagt voor de afzet van de producten.