Prix Rhénan naar Claus en Kaan

AMSTERDAM, 12 JUNI. De Amsterdamse architecten Felix Claus en Kees Kaan krijgen de vijfde Grand Prix Rhénan d'Architecture voor hun woningen uit 1995 aan de Binnen Wieringerstraat in Amsterdam.

De jury vond het project, dat bestaat uit een gerestaureerd monument en nieuwbouw, 'een manifest voor de verdere ontwikkeling van de ontmoeting tussen oud en nieuw'. De prijs van ruim 20.000 gulden wordt 4 november in Straatsburg uitgereikt.

Architectenorganisaties uit Duitsland, Nederland, Zwitserland en Frankrijk kennen de prijs eens in de twee jaar toe aan architecten met ontwerpen die zijn gerealiseerd in landen liggend aan Rijn. Het thema van dit jaar was 'herscheppen: moderne architectuur in relatie met bestaande gebouwen'. Eerder ging de prijs naar de architecten Meindert Booij ('91) van het architectenbureau Van den Broek en Bakema en Herman Hertzberger ('93). (ANP)