Patrick Kluivert beschuldigd van verkrachting

AMSTERDAM, 12 JUNI. Voetballer Patrick Kluivert wordt beschuldigd van verkrachting. Een twintigjarige vrouw heeft bij de Amsterdamse politie tegen de aanvaller van Ajax en drie van zijn vrienden aangifte gedaan wegens verkrachting. De Amsterdamse politie heeft dat vanmorgen bevestigd.

De verkrachting zou vier tot vijf weken geleden hebben plaatsgehad in het huis van Kluivert. Het gaat om een vrouw uit Noord-Holland dat door de vier mannen seksueel zou zijn misbruikt na een avondje uit in de disco. De aangifte van de zedenzaak is gedaan bij de Sociale Jeugd- en Zedenpolitie in Amsterdam.

De vrouw had al eerder contact opgenomen met de politie, maar toen werd in gezamenlijk overleg besloten geen aangifte gedaan. Begin deze week heeft zij besloten dat alsnog te doen. De politie verzamelt op verzoek van de officier van justitie nu aanvullende gegevens waarna de officier zal besluiten wel of niet tot vervolging over te gaan.

De vrouw heeft als advocaat A. Moszkowicz. Kluivert (20), die anderhalve week na de vermeende verkrachting vader werd, heeft advocaat G. Spong in de arm genomen. Spong wilde vanmorgen geen commentaar geven op de zaak. In De Telegraaf zegt de advocaat vandaag dat Kluivert en zijn vrienden absoluut niets hebben misdaan: “De aangifte van het meisje is van A tot Z verzonnen. Wij wachten het justitiële onderzoek dan ook met veel vertrouwen af.”