Nigeriaanse schrijver Amos Tutuola overleden

LAGOS, 12 JUNI. De Nigeriaanse schrijver Amos Tutuola is vorige week op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in de stad Ibadan, in het westen van het land. Dit heeft de Nigeriaanse krant Tribune woensdag gemeld.

Tutuola is vooral bekend geworden door zijn roman The palmwine drinkard (1952).

Tutuola werd in 1920 in Abeokuta geboren. Hij ging slechts zes jaar naar school. Tijdens de oorlog diende hij bij de Britse luchtmacht.

In 1954 verscheen My life in the bush of ghosts, waarin hij de ervaringen beschrijft van een jongen die in zijn poging aan de slavenhandelaars te ontkomen in het woud van de geesten terechtkomt. Tutuola publiceerde in 1987 het boek Pauper, brawler and slanderer, dat drie jaar later onder de titel Pauper, schreeuwbek en lasteraar in een Nederlandse vertaling verscheen. (ANP)