Heroïnelijn in Madrid opgerold

MADRID, 12 JUNI. Nabij Madrid is eerder deze week een heroïnelijn opgerold waarbij de Nederlander M. G. (50 jaar) werd gearresteerd. De Spaanse politie ontdekte in de dubbele bodem van de auto met een Nederlands kenteken die de verdachte bestuurde zeventig kilo heroïne. De vangst, die plaatsvond in het dorpje Fuentidueña vijftig kilometer ten oosten van Madrid, geldt als een van de grootste op Spaans grondgebied.

Volgens verklaringen van de politie is de heroïne afkomstig uit Turkije. De Nederlander zou deel uit maken van een Turkse misdaadorgansatie. Tevens werden twee mannen met de Syrische nationaliteit gearresteerd. Een Turkse man die volgense de politie leiding zou hebben gegeven aan de organisatie is nog voortvluchtig. Uit de gegevens die de Spaanse autoriteiten vrijgaven valt op te maken dat de partij heroïne naar alle waarschijnlijkheid bedoeld was voor distributie op de Madrileense markt. Via een verdeelpunt in Fuentidueña werden de drugs in kleinere porties naar verschillende opslagplaatsen gebracht. Naar nu bekend is geworden heeft de Spaanse politie vorige maand reeds 108 kilo heroïne aan de grens in beslag genomen. Daarbij werden twee arrestaties verricht.