Grensincident in Kashmir

ISLAMABAD, 12 JUNI. Bij een grensincident tussen India en Pakistan in het omstreden Kashmir is dinsdagnacht een Pakistaanse majoor gedood. Volgens het Pakistaanse leger zijn ook aan Indiase zijde slachtoffers gevallen.

Het Pakistaanse leger schoof de verantwoordelijkheid toe aan India, dat “onuitgelokt had geschoten” op burgers die bouwwerkzaamheden verrichtten aan de Pakistaanse kant van de grens. Het was het ernstigste incident sinds verscheidene maanden tussen de twee landen, die zich juist voorbereiden op de tweede ronde van vredesbesprekingen. De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken, Gohar Ayub Khan, beschuldigde India er later van de spanning op te voeren voorafgaand aan de vredesbesprekingen. In dit verband noemde hij een recente schending van het Pakistaanse luchtruim, de - door India tegengesproken - stationering van raketten langs de grens en het grensincident. (Reuter)