Britse wet verbiedt alle handwapens

LONDEN, 12 JUNI. Het Britse Lagerhuis heeft met een grote meerderheid een nieuwe wapenwet aangenomen. De wet verbiedt het bezit van alle vuurwapens en is daarmee een van de strengste ter wereld. Op een strenge vuurwapenwet was aangedrongen nadat een geestelijk verward lid van een schietclub in het Schotse plaatsje Dunblane in maart vorig jaar zestien schoolkinderen en hun onderwijzeres doodschoot.

In november vorig jaar werd ook al een wet aangenomen die het bezit van handvuurwapens aan banden legt, maar daarin werd door het toen nog door de Conservatieven gedomineerde Lagerhuis een uitzondering gemaakt voor kaliber .22 wapens, die veelal bij schietverenigingen worden gebruikt.Door de nieuwe wet is het volgens minister van Binnenlandse Zaken Jack Straw “in het algemeen niet langer mogelijk in Groot-Brittannië de schietsport te beoefenen”. (AP)