Aruba

De Arubaanse premier heeft zich nooit ingezet om een van cocaïnehandel verdachte Arubaanse zakenman in de Verenigde Staten vrij te krijgen, zoals wordt bericht in NRC HANDELSBLAD van 3 juni.

Feit is dat de Arubaanse regering door middel van de minister-president pogingen in het werk heeft gesteld om een ernstig zieke Arubaanse bejaarde die naar de Verenigde Staten was gegaan voor medische behandeling en die al geruime tijd in voorarrest verbleef, eindelijk te laten berechten - een universeel erkend grondrecht. Betrokkene is inderdaad berecht, van cocaïnehandel vrijgesproken en kon naar Aruba teruggaan, waar hij niet lang daarna is overleden. Geen valse voorwendsels dus, een politieke interventie ten behoeve van een 'cocaïnehandelaar' door onze premier, maar het hanteren van een menselijke maat voor een ernstig zieke medemens. Een daad waarvoor naar mijn mening niemand zich hoeft te schamen. Aruba heeft in dat en overigens in geen enkel opzicht iets te verbergen.

    • Mr. A.G. Croes
    • Gevolm. Minister van Aruba