Winnende doelpunt Romario in Parijs

ROTTERDAM, 11 JUNI. Romario was gisteren de gevierde speler in de wedstrijd tussen Brazilië en Engeland op het mini-WK in Frankrijk. De kleine dribbelaar maakte in Parijs de enige treffer, na een subtiele voetbeweging met de punt van zijn schoen. De goal van Romario was het enige hoogtepunt in een teleurstellende wedstrijd.

Ondanks de 1-0 nederlaag werd Engeland tot winnaar uitgeroepen in het Tournoi de France, een vierlandentoernooi ter voorbereiding op het wereldkampioenschap dat volgende jaar in Frankrijk wordt gespeeld. De Engelsen hadden hun eerste twee duels tegen Italië en Frankrijk gewonnen. Deze twee landen spelen vanavond de laatste wedstrijd tegen elkaar.

Engeland-Brazilië stond in het teken van de duurbetaalde spitsen Shearer en Ronaldo. De Engelsman werd vorig jaar voor veertig miljoen gulden door Newcastle United gecontracteerd. De beoogde transfer van Ronaldo van Barcelona naar Internazionale moet zestig miljoen opleveren. Beide miljonairs stelden teleur in het Parc des Princes. Ze stonden in de schaduw van Romario, die de bal streelde zoals alleen hij dat kan.

Romario besliste het duel in de 61ste minuut. Hij kreeg de bal na fraai voorbereidend werk van Ronaldo en Leonardo. Romario prikte de bal vervolgens met de punt van de rechterschoen langs de Britse doelman Seaman. Het was een beloning voor het betere voetbal van de Brazilianen, die in de tweede helft de Engelsen overspeelden.

De spelers van bondscoach Hoddle snakken naar vakantie, na een slopend seizoen met veel competitie- en interlandverplichtingen. Engeland speelde gisteren zonder bezieling. De Brazilianen deden het ook rustig aan, met het oog op de belangrijke interland van volgende week woensdag tegen Bolivia. Zaterdag speelt Brazilië tegen Costa Rica. Beide duels gaan om het Zuid-Amerikaans kampioenschap.