Vendex haalt 710 mln uit Vedior

AMSTERDAM, 11 JUNI. Vendex heeft gisteren netto 710 miljoen gulden ontvangen uit de verkoop van het belang van ruim 20 procent in de naar de beurs gebrachte dienstengroep Vedior (uitzendbureaus, schoonmaakdiensten).

Dit bedrag is hoger dan was voorzien, omdat de overweldigende belangstelling voor de 19,2 miljoen aandelen werd aangegrepen om de introductieprijs te verhogen. De boekwinst op de transactie is 400 miljoen gulden.

De bandbreedte voor een aandeel Vedior was aanvankelijk vastgesteld op 33 tot 37 gulden. Toen de belangstelling enorm bleek te zijn, veranderde dit in 37 tot 40 gulden. Dit veroorzaakte grote woede bij institutionele beleggers, waarvan er zich zelfs enkelen terugtrokken. De introductieprijs werd uiteindelijk vastgesteld op 39 gulden.

De gang van zaken kon de pret niet drukken. Bij de eerste notering op de Amsterdamse effectenbeurs werd een koers genoteerd van 48 gulden. Gisteren sloot het aandeel op 48,20 gulden.

Vendex gaat de opbrengst van de operatie onder meer gebruiken voor de aflossing van leningen die zijn opgenomen voor de overneming van de Franse uitzendgroep Bis, nu onderdeel van Vedior. Op die manier verbetert Vendex zijn financiële basis en krijgt het bedrijf een goede uitgangspositie voor verdere groei van de detailhandelsactiviteiten. (ANP)