Onderscheiding voor Greetje Kauffeld

DEN HAAG, 11 JUNI. Jazz-zangeres Greetje Kauffeld krijgt dit jaar voor de tweede keer een belangrijke onderscheiding. Dinsdag werd bekend dat ze tijdens het komende North Sea Jazz-Festival de Bird Award krijgt uitgereikt. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen eind april werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De zangeres is winnares van de Bird Award Special Appreciation omdat zij volgens de jury tijdens haar veertigjarige carrière een grote bijdrage heeft geleverd aan de internationale verspreiding van de Nederlandse jazz. In haar categorie had ze concurrentie van Aad Bos en Martin van Duynhoven.

De andere categorieën, Bird Award Internationaal en Bird Award Nederland, werden gewonnen door respectievelijk trompettist Clark Terry en pianist Jasper van 't Hof.

De Bird Awards zijn vernoemd naar de legendarische altsaxofonist Charlie “Yardbird” Parker. North Sea Jazz is dit jaar op 11, 12 en 13 juli in het Congresgebouw in Den Haag.