Koers Brunel 36 tot 41 gulden

AMSTERDAM, 11 JUNI. De introductieprijs van het aandeel van het detacheringsbureau Brunel International zal liggen tussen de 36 en 41 gulden per aandeel. De plaatsing omvat 7,7 miljoen aandelen, waarvan maximaal 2,2 miljoen nieuw worden uitgegeven door de vennootschap. Dat is een uitbreiding van het bestaande aantal aandelen met 11,1 procent.

Dat hebben het detacheringsbureau voor hoog opgeleid technisch personeel en ABN Amro Rothschild vanmiddag meegedeeld. De inschrijving voor het aandeel Brunel sluit op 24 juni. Een dag later wordt de officiële prijs bekendgemaakt en heeft de eerste notering plaats. Brunel heeft ABN Amro, leider van het bankensyndicaat dat de beursgang begeleidt, een optie verleend om extra aandelen te kunnen aanbieden ter grootte van 15 procent van de transactie. Brunel had vijf jaar geleden niet kunnen dromen dat de omstandigheden voor een beursgang zo gunstig als nu zouden zijn.

Het ging in 1992 met ABN Amro om de tafel om een beursgang te bespreken. Uitzendbureaus zijn bijzonder in trek bij beleggers. Zo maakt Randstad goede tijden door evenals de Vendex-afsplitsing Vedior. Dat aandeel ging voor 39 gulden naar de beurs en schoot, na forse overtekening, diezelfde dag nog door naar 48 gulden per aandeel. De economie is sterk, de vraag naar personeel groot.Voor grootaandeelhouder en oprichter J. Brand is niet alleen de tijd gunstig voor een beursgang, maar is ook 'zijn' Brunel er klaar voor. Hij ontkent dat de beursgang is uitgesteld tot dit gunstige tijdstip. “Zoiets plan je niet van tevoren. Toen we negen maanden geleden de beursgang voorbereidden, wisten we niet dat het beursklimaat zo gunstig zou zijn.” Brunel werd twintig jaar geleden opgericht door Brand die civiel ingenieur is. “Ik studeerde nog toen ik via een uitzendbureau iets wilde bijverdienen. Een baantje op een architectenbureau leek me wel wat, want ik kon immers bouwtekeningen maken. Die uitzendmedewerker schudde zijn hoofd en kon me alleen maar een baan bij de productielijn van Calvé aanbieden.

Ik heb die man om een telefoon en een gids gevraagd en ben zelf ter plekke gaan bellen. Even later had ik vier sollicitatie-afspraken. Het uitzendbureau was zo onder de indruk dat ze mij aanboden voor hen te gaan werken. Zo heb ik heel wat studievriendjes aan een baan geholpen.'' Brunel is inmiddels uitgegroeid tot een multinationale holding met 75 vestigingen.