Alpinvest naar beurs op 29 gulden

AMSTERDAM, 11 JUNI. De introductiekoers van de aandelen Alpinvest is vastgesteld op 29 gulden. Dat is aan de bovenkant van de gestelde bandbreedte van 26,50 tot 30 gulden.

Volgens ABN Amro is de plaatsing meer dan drie keer overtekend.Er zijn 17,2 miljoen aandelen van de Naardense participatiemaatschappij aangeboden op een totaal van 34 miljoen uitstaande stukken. Bij de grote belangstelling kunnen nog 1,6 miljoen aandelen extra worden geplaatst. De stukken zijn afkomstig van de staat en ABN Amro. De staat stoot haar hele belang van 30 procent af. ABN Amro brengt haar belang terug van 48,5 procent tot maximaal 30 procent. De operatie levert de staat een slordige kwart miljard gulden op. De handel in Alpinvest op de Amsterdamse beurs zou vanmiddag beginnen.

Alpinvest verstrekt kapitaal aan beginnende ondernemingen of bedrijven die met veel risico investeren. Ongeveer een derde van het kapitaal van 665 miljoen gulden zit in buitenlandse bedrijven. Vorig jaar steeg de winst met 24 procent naar 88 miljoen gulden. (ANP)