Tegenvallers drukken resultaat Roccade

Het bedrijfsresultaat van automatiseerder Roccade is vorig jaar gedaald als gevolg van tegenvallers bij enkele projecten voor overheidsinstanties. Het bedrijfsresultaat is uitgekomen op 41,2 miljoen gulden. Een jaar eerder was het resultaat nog 51,3 miljoen gulden. Dat blijkt uit het jaarverslag van Roccade dat gisteren is gepubliceerd.

Wat betreft omzet en netto winst presteerde het staatsbedrijf beter. De omzet steeg met 17 procent tot 656 miljoen gulden. De netto winst steeg met ruim 18 procent tot 28,7 miljoen gulden.

Naar verwachting neemt de regering deze zomer een beslissing over de verkoop van Roccade, waarvoor vrijwel alle grote automatiseerders belangstelling hebben. Vorige maand werd bekend dat alleen Getronics, IBM Nederland en het Duitse Debis nog in aanmerking komen voor overname van het voormalige Rijks Computer Centrum. De verkoop van het bedrijf zal minister Zalm (Financiën) enkele honderden miljoen guldens opleveren.