Schade aan kassen door noodweer

Foto: RIJSWIJK - Het noodweer van het afgelopen weekeinde heeft voor tientallen miljoenen guldens schade veroorzaakt. Alleen al de verzekeraar Interpolis, die een marktaandeel heeft van circa 10 procent, verwacht 15 tot 20 miljoen gulden aan schadevergoeding uit te keren. Dat is met inbegrip van de schade die tuinbouwers bij de Hagelunie hebben gemeld.

Verzekeraars zoals Nationale Nederlanden kunnen nog niet opgeven hoeveel schade hun cliënten hebben geleden. “Wij hebben in de loop van de week overzicht, wanneer we de informatie ontvangen van de tussenpersonen bij wie de meldingen binnenkomen”, laat de woordvoerder van Nationale Nederlanden weten. Bij Interpolis melden gedupeerden zich rechtstreeks.

De Hagelunie gaat ervan uit dat in totaal 800 tuinders zijn gedupeerd. Vooral de glastuinbouw in regio Aalsmeer is getroffen. (Foto WFA)