Restauratie Rembrandt-etsen

PARIJS, 9 JUNI. De Hermitage in Sint Petersburg stuurt meer dan 640 etsen naar het Rijksmuseum in Amsterdam om ze te laten restaureren. Dit heeft een woordvoerder van UNESCO, de VN-organisatie voor cultuur, vrijdag in Parijs bekendgemaakt.

De restauratie gebeurt door Nederlandse en Russische experts en gaat zes maanden duren. De Nederlandse regering subsidieert de operatie met 2,5 miljoen gulden. Wanneer de etsen naar Nederland komen, is niet bekendgemaakt.

De etsen behoren tot de collectie die aan de Hermitage in de 19e eeuw geschonken is door advocaat en verzamelaar Dmitri Rovinski. Nederland en Rusland voeren gesprekken over een mogelijke expositie in Nederland van het werk dat, voor zover bekend, nog niet eerder in zijn geheel aan het publiek is getoond. (ANP)