Geen hoger cijfer Engels

ROTTERDAM, 10 JUNI. VWO-eindexamenkandidaten krijgen geen hoger cijfer voor het eindexamen Engels, zoals het Landelijk Actie Komité Scholieren (LAKS) had gehoopt. Voor tien andere examens die te moeilijk waren, krijgen scholieren wel extra punten. Dit heeft de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (CEVO) gisteren geschreven in een brief aan middelbare scholen.

Meer dan 1.000 VWO-leerlingen hadden gebeld naar de LAKS-klachtenlijn om te klagen dat het examen Engels te moeilijk was. Maar volgens de CEVO was het examen niet moeilijker dan voorgaande jaren. Alleen onder andere Latijn, Economische wetenschappen 1 voor het VWO en Havo, aardrijkskunde (Havo) en wiskunde A (VWO) waren volgens de CEVO te moeilijk. Voor die examens krijgen leerlingen tussen de 0,1 en 1 heel punt extra.

Morgen horen 217.903 scholieren of zij zijn geslaagd. Voor degenen die zijn gezakt, zijn er op 17 juni herkansingen. (ANP)