Frans-Spaanse grens geblokkerd

Foto: PERTHUS - Vrachtwagenchauffeurs blokkeerden gisteren de Frans-Spaanse grens bij Perthus. In verschillende Europese landen werden gisteren wegblokkades gevormd ter gelegenheid van de actiedag van Europese vracht- wagenchauffeurs voor betere arbeidsvoorwaarden. Het zwaartepunt lag in Frankrijk.

Spaanse chauffeurs blokkeerden de grens Vilar Formoso met Portugal. Ook in Duitsland waren er acties om aandacht te vragen voor de wensen van de vracht- wagenchauffeurs. Die concen- treerden zich langs de grenzen met Frankrijk en Polen. Bij de Europese Commissie bestaat begrip voor de onvrede van de chauffeurs. Vervoerscommissaris Kinnock meent dat er “geen rechtvaardiging” bestaat voor de grote verschillen in werkom- standigheden tussen het wegver- voer en andere economische sectoren. De commissie werkt aan voorstellen voor herziening van de regelingen voor de sectoren die uitgezonderd zijn van de Europese sociale wetgeving. (Foto Reuter)