Federatieraad dringt aan op wet oorlogskunst

MOSKOU, 10 JUNI. De Russische Federatieraad heeft er gisteren bij president Jeltsin op aangedrongen om zijn verzet op te geven tegen de ondertekening van de wet die in de Tweede Wereldoorlog buitgemaakte kunst tot Russisch staatsbezit verklaart.

Nadat Jeltsins veto tegen deze wet ongedaan was gemaakt doordat zowel de Doema (de Russische Tweede Kamer) als de Federatieraad (de Russische Eerste Kamer) de wet voor de tweede keer met meer dan tweederde meerderheid had aangenomen, vocht de Russische president de geldigheid van de stemming van de Federatieraad aan bij het Hooggerechtshof. Volgens Jeltsin was de stemming, in strijd met de regels, schriftelijk gebeurd. De Federatieraad nam gisteren met overweldigende meerderheid een motie aan, waarin Jeltsins bewering dat de stemming onrechtmatig is, werd verworpen.