Eerste stuk Williams ontdekt

LONDEN, 10 JUNI. De Britse actrice Vanessa Redgrave heeft het eerste toneelstuk van de schrijver Tennessee Williams ontdekt. 'Not About Nightingales' heet het en het zal in februari 1998 zijn wereldpremière beleven in het Royal National Theatre in Londen. Het stuk bevond zich in de nalatenscap van de in 1983 overleden toneelschrijver.

“Het was nog nooit gelezen, nog nooit gezien, nog nooit vertoond”, aldus de directeur van het Londense Royal National Theatre, Trevor Nunn, dinsdag in de Britse krant The Guardian. De auteur, die beroemd werd met 'A Streetcar Named Desire' en 'Cat On A Hot Tin Roof', schreef het stuk op 27-jarige leeftijd voor een wedstrijd. Hij veranderde zijn naam van Thomas Lanier in Tennessee Williams om aan de voorwaarden van de wedstrijd voor jongeren tot 25 jaar te voldoen. (AP)