Zeven jaar lang was Anky van Grunsven op het Nederlands kampioenschap dressuur succesvol met Bonfire.

Eenmaal, in 1990, veroverde ze de nationale titel met Prisco. Nee, landskampioen worden is geen sleur, verzekert ze na afloop in Nijmegen, na weer een aantal medailles en rood-wit-blauwe sjerpen in ontvangst te hebben genomen. “Maar iedereen vindt het wel saai worden”, voegt ze er aan toe.

Van Grunsven erkent dat de nationale dressuurtitel haar niet zoveel meer zegt. Belangrijker vindt ze het om drie goede proeven te rijden, zoals ze dat de afgelopen dagen in Nijmegen ook deed. Druk kent ze op de NK's niet meer, ook al verwacht iedereen steeds dat ze haar titel zal prolongeren. “Ik voel geen druk, want Bonfire is altijd safe. Bonfire is een beest dat je nooit in de steek laat.”

De eerste vier van het NK, Van Grunsven, Sven Rothenberger, Ellen Bontje en Gonnelien Rothenberger, werden na afloop van het NK door bondscoach Jürgen Koschel geselecteerd voor het Europees Kampioenschap dressuur, dat van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Verden wordt gehouden.