Verkoop Nordsee aan Duitse Apax rond

Unilever heeft zijn visketen Nordsee in Bremerhaven verkocht aan investeringsmaatschappij Apax Partners & Co. Vorige week meldde Apax desgevraagd al dat de transactie deze week zou worden voltooid. Nordsee omvat groot- en detailhandelsactiviteiten op visgebied. Al in oktober gaf een woordvoerder van Unilever te kennen dat er gesprekken liepen.

Nordsee telt inclusief de dochterondernemingen ongeveer 6.650 werknemers, van wie 6.200 in Duitsland en 450 in Oostenrijk. De detailhandelsactiviteiten van Nordsee omvatten 276 restaurants in Duitsland en 31 in Oostenrijk. Het groothandelsbedrijf Deutsche See heeft 34 opslag- en distributiecentra, waarvan 31 in Oostenrijk.

De omzet van de hele onderneming bedraagt jaarlijks ongeveer 1,1 miljard mark (1,2 miljard gulden).