Twents paar vermoord in Duitsland

ROTTERDAM, 9 JUNI. De Zuid-Duitse politie heeft de identiteit vastgesteld van de twee inzittenden die gisteren in de buurt van Neurenberg dood in een Nederlandse camper zijn aangetroffen. Het zijn een 63-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote uit Delden in Twente. Het echtpaar is vermoord, zo heeft de politie van Twente vanochtend laten weten.

Gistermorgen zagen passerende vrachtwagenchauffeurs op de parkeerplaats Moserbrücke, langs de weg van Neurenberg-Altenfurt naar Feucht, een grote camper van het merk Daimler Benz in brand staan. Toen de gewaarschuwde brandweer de brand had geblust, bleken zich in de camper de twee stoffelijke overschotten te bevinden.

Volgens de politie is de man door het hoofd geschoten. Zijn keel was doorgesneden. De vrouw had een schot door de borst en vertoonde diverse steekwonden in de hals.

De achtergrond van de dubbele moord is de politie nog een raadsel. De politie is aan een grootscheeps onderzoek begonnen. Vandaag roept ze in dagbladen eventuele getuigen op contact met haar te zoeken.