Cricketwinst Engeland

ROTTERDAM, 9 JUNI. Het cricketteam van Engeland heeft gisteren in Birmingham de eerste van zes testmatches tegen Australië met grote overmacht gewonnen. Het was voor Engeland de derde overwinning in de laatste elf jaar.

Australië kwam de desastreuze start van de eerste wedstrijd om 'The Ashes' niet meer te boven. Donderdag werd het team voor 118 runs uitgebowled. De Engelsen scoorden daarop 478 runs. De hoofdrol was voor batsman Nasser Hussain, die zijn eerste dubbele century (207) maakte en samen met Graham Thorpe (138 runs) de Australiërs zwaar op de proef stelde.

Australië kwam in zijn tweede innings verrassend terug. De fel bekritiseerde aanvoerder Mark Taylor scoorde zijn eerste test-century (129) sinds drie jaar. Greg Blewett (126 runs) werd de eerste cricketer die in zijn eerste drie wedstrijden tegen Engeland een century scoorde. Australië werd in de tweede innings uiteindelijk uitgebowled voor 477 runs.

Gisteravond maakte Engeland het karwei snel af. De benodigde 118 runs werden gepasseerd voor het verlies van slechts één wicket. Aanvoerder Mike Atherton, die faalde in de eerste innings, bleef nu not out met 57 runs, gesteund door wicketkeeper Alec Stewart (39 not out). Tijdens zijn zegetocht passeerde Atherton de grens van 5.000 runs in testcricket.