Beaujean en Vondersaar nemen afscheid

AMSTERDAM, 9 JUNI. De ballerina's Rachel Beaujean en Jeanette Vondersaar stoppen met hun danscarrière bij het Nationale Ballet.

Beaujean (1959) zal met ingang van het nieuwe seizoen balletmeester worden bij het Nationale Ballet. Zij viel tijdens haar twintigjarige danscarrière op in de balletten van choreograaf Hans van Manen. Ondanks dit succes is zij altijd tweede solist gebleven. In een interview in 1993 zei ze dit te betreuren. Beaujean danst tijdens haar afscheidsvoorstelling op 19 juni in het Muziektheater Sarcasmen van Van Manen, op muziek van Prokofjev.

Jeannette Vondersaar (1951) danst als afscheid Isadora, het op het leven van ballerina Isadora Duncan geïnspireerde ballet van Rudi van Dantzig met muziek van Brahms.

De afscheidsvoorstelling, die speciaal voor Vondersaar werd geschreven, vindt plaats op 21 juni. De ballerina wordt in de toekomst regelmatig betrokken bij de instudering van verscheidene balletten door het gezelschap.