Website

De site van SBS6 maakt, even afgezien van de inhoud, een professionele indruk. Er is per categorie ingedeelde informatie over de programma's: human interest, erotiek, sport, enz.

Interessant is de doelstelling van de zender: “Het station probeert een sterke binding met de kijker op te bouwen door de aandachtsvelden over het hele land te verdelen.” In feite is SBS6 een erg progressieve zender: “SBS6 wil een voorlopersfunctie vervullen op het gebied van nieuwe televisievormen, nieuwe technieken en de jongste ontwikkelingen op het culturele, informatieve en amusementsvlak.”

Waar dat in de praktijk op neerkomt valt dagelijks in de vooravond te zien in het programma Over de roooie. Daarin verdienen mensen duizend gulden als ze een opdracht uitvoeren: “Balletjes uit een bak met vla happen, teennagels afbijten, tongzoenen met een wildvreemde, stropdassen afknippen...”

Op de SBS6-site kunnen naar hartelust videofragmenten worden gedownloaded. De leader van Hart van Nederland van maar liefst 1,2 MB bijvoorbeeld, maar ook trailers van films die het station heeft uitgezonden of gaat uitzenden. Wie het leuk vindt om met de gezichten van de 'sterren' van SBS6 te jongleren, kan de verknipte portretten in de juiste stand plaatsen. Op verschillende pagina's kan worden 'gestemd'; over de favoriete SBS6-speelfilm of over de 'Babe & Hunk of the week' (schaars geklede dames en heren). Verder biedt SBS6 verwijzingen naar andere sites op het 'amusementsvlak' om aldus het 'aandachtsveld' over de hele wereld te verdelen.

(www.cameo.nl/sbs6/)