Van Grunsven neemt voorsprong bij NK dressuur

NIJMEGEN, 7 JUNI. Anky van Grunsven heeft de eerste stap gezet op weg naar haar achtste achtereenvolgende nationale dressuurtitel. De 29-jarige amazone kreeg met Gestion Bonfire in het eerste onderdeel, de Grand Prix, de meeste punten. Het scorebord gaf eerst een onwaarschijnlijk hoge score aan.

“Een wereldrecord”, riep bondscoach Jürgen Koschel uitbundig, direct beseffend dat de computer op tilt was geslagen. “Maak snel een foto. Dan sturen we die naar de concurrentie in Duitsland.”

Ook Sjef Janssen, trainer en partner van Van Grunsven, kon er smakelijk om lachen. “De jury begint het te leren. Eindelijk is de boodschap overgekomen.” Enkele minuten later was de fout hersteld en de superscore herleid tot normale proporties. “Daar doe ik het ook wel voor”, reageerde Janssen. Van Grunsven staat ver voor op Sven Rothenberger en Ellen Bontje. Vandaag is het tweede onderdeel, morgen de afsluitende kür.