Twee nieuwe verdachten Haagse branden in de cel

DEN HAAG, 7 JUNI. De politie Haaglanden heeft opnieuw twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de branden op 25 maart van dit jaar in de Haagse Schilderswijk. Het gaat volgens een mededeling van het openbaar ministerie om Turkse Koerden.

Om half acht gisteravond arresteerde de recherche op straat in de Schilderswijk een 24-jarige man. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan de brand bij de familie Kösedag in de Frans Halsstraat, kort na middernacht. Een tweede verdachte, 17 jaar oud, werd enkele uren later aangehouden in de wijk Segbroek. Justitie verdenkt hem er vooral van te hebben deelgenomen aan de aanslagen op een Turks ontmoetingscentrum en op een Azerbajdzjaans koffiehuis, beide in de Schilderswijk. Bij de aanslag op de familie Kösedag kwamen een moeder en vijf van haar kinderen om het leven. In deze zaak zitten nu weer zes verdachten vast. Eerder deze week werd een verdachte in vrijheid gesteld.