Twee kranten

In de Volkskrant van zaterdag 24 mei wordt een artikel uit het blad Nature aangehaald. Dat artikel gaat over de benadeling van vrouwen bijsollicitaties naar wetenschappelijke functies. Voordat dat artikel is gepubliceerd, heeft Nature het ter beoordeling voorgelegd aan drie vrouwen.

Een paar uur later ploft NRC Handelsblad op de mat. Ook daarin aandacht voor het artikel in Nature. Aan het eind wordt gemeld dat de redactie van Nature het artikel heeft laten beoordelen door drie mannen. Drie vrouwen of drie mannen? Ik heb de rest van het weekend nagedacht over wat een logisch antwoord zou zijn, maar ik ben er niet uitgekomen.

Maandagochtend 2 juni lees ik een bericht over een Duitse musicus, die is ontslagen omdat hij zich in een Israelisch hotel heeft misdragen. Het zougaan om een contrabassist, aldus de Volkskrant. Ook 's avonds in NRC Handelsblad aandacht voor dit incident. De musicus blijkt nu opeens een hoornist te zijn. Een contrabas of een hoorn? In de context van de gebeurtenis is het verschil niet belangrijk, maar het houdt me die avond toch een poos bezig.

Begrijp me goed: ik wil niet klagen. Het is tenslotte mijn eigen fout dat iktwee kranten lees.

    • Nico Spilt