Beurskandidaat Brunel neemt bedrijven over

Detacheringsbureau Brunel International heeft vier bedrijven overgenomen met een gezamenlijke omzet van 40 miljoen gulden. Brunel krijgt waarschijnlijk deze maand nog een notering op de Amsterdamse effectenbeurs. De inschrijving voor de stukken start donderdag.

Met de beursgang wil Brunel kapitaal aantrekken voor financiering van de uitbreidingsplannen. De onderneming realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 250 miljoen gulden en boekte een winst van 18,9 miljoen gulden. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld de omzet de komende vijf jaar minimaal te verviervoudigen tot een totaal van ruim 1 miljard gulden.

Brunel is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel, dat zich richt op informatietechnologie, energietechniek en ingenieurswerk. Met de vier overnames versterkt de onderneming zijn positie op de laatste twee gebieden. De vier nieuwe dochterondernemingen liggen verspreid over de hele wereld: de Verenigde Staten (Californië), Canada, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten.