Volvo verlaat Waddinxveen

Volvo gaat haar truck-, bus- en financieringsdivisie van Waddinxveen naar Beesd halen en stoot haar dealerbedrijf NEBIM Waddinxveen af. Volvo zelf zegt dat de verzelfstandiging van NEBIM veertien arbeidsplaatsen kost en de verhuizing van de drie andere divisies nog vier banen.

De Industriebond FNV verwacht dat het er meer zijn omdat ze niet alle 110 medewerkers naar Beesd ziet vertrekken. In Beesd is al jaren Volvo's personenautodivisie gehuisvest. Met het samenbrengen van de divisies op één locatie, wat de Zweedse fabrikant overal ter wereld graag ziet gebeuren, beoogt Volvo een grotere flexibiliteit en slagkracht te realiseren. Vandaag praat een delegatie van de Industriebond FNV met de directies van Volvo Truck en Bus Nederland, Volvo Truck Finance Netherlands, NEBIM Waddinxveen en de ondernemingsraden en personeelsleden van deze vestigingen over de te nemen maatregelen.