Spice girl valt van schoen; Wie is de leukste?

Zangeres Emma Burton, beter bekend als 'Baby Spice', het blonde jongste lid van de Engelse meidenpopgroep Spice Girls, heeft een enkel gebroken nadat ze van een van haar 10 cm hoge plateauzolen is gevallen. Ze heeft bij de val ook haar arm verstuikt en haar neus bezeerd.

Het ongeluk gebeurde afgelopen weekeinde na een televisie-optreden in Turkije, waar de Spice Girls een concert gaan geven. Baby Spice Emma struikelde, viel van haar hoge plateauzool en brak een enkel. Ze is na eerste hulp in Turkije snel naar Londen gevlogen. Op het vliegveld werd ze in een rolstoel naar haar auto gebracht.

Daarmee ging de gewonde Spice Girl rechtstreeks naar haar moeder in Londen. Baby Spice Emma (21) woont nog bij haar moeder. Die heeft haar dochter met pijnstillers direct in bed gestopt. “Ze heeft rust nodig, dan komt alles goed,” liet Pauline, de moeder van Emma weten in de Engelse kranten, die het nieuws van de valpartij maandag op de voorpagina zetten.

Volgens een dokter in een van die kranten was dit een 'ongeluk waarop je kon wachten. Lopen op schoenen met zulke hoge zolen lijkt wel heel sexy, omdat je met je billen moet wiebelen, maar het is gevaarlijk. Lopen is al moeilijk, maar als je gaat rennen krijg je problemen, want je kan je voet niet buigen in zo'n schoen. Als je dan struikelt, zoals Emma, geeft de schoen geen steun, en is de kans groot dat je een enkel breekt. Ik hoop dan ook dat Emma's struikelpartij een waarschuwing is voor Spice Girls fans,'' aldus de Britse arts.

Verkiezing!

De Spice Girls, bestaande uit de zangeressen Emma, Melanie B, Melanie C, Victoria en Geri, zijn over de hele wereld populair, sinds ze vorige zomer hun eerste hit hadden: Wannabe.

Vooral meisjes zijn weg van de Spice Girls. Ze staan de hele dag thuis de Spice Girls-video te bekijken, leren de danspasjes en zingen de liedjes mee. Op schoolfeestjes doen meisjes Spice Girl-optredens na.

Ook zijn er heftige gesprekken over wie de leukste Spice Girl is. Hierdoor onstaan ruzies. Om aan dit probleem een einde te maken schrijft de Kinderpagina een verkiezing uit. Iedereen tussen 6 en 15 jaar, jongen of meisje, mag meedoen. Schrijf op wie je de leukste Spice Girl vindt. (Je mag ook uitleggen waarom je juist niks aan de Spice Girls vindt.) Maak ook een tekening van je favoriete Spice Girl.

De uitslag van de leukste-Spice-Girl-verkiezing publiceren we op de Kinderpagina. Dan hoeft er nooit meer ruzie te zijn over wie de leukste is.

Stuur je Spice Girl-brief met tekening voor dinsdag 17 juni aan Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet op de enveloppe: Spice Girls. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd op de brief te zetten.

    • Paul Steenhuis