Politiekorps boycot journaliste

ROTTERDAM, 6 JUNI. Het korps Gooi- en Eemland boycot een journaliste omdat zij “te tendentieus” over de politie zou hebben geschreven.

Journaliste L. Knoop van het huis-aan-huisblad De Gooi- en Eembode berichtte dat een politieman ontslag kreeg omdat hij zich in zijn dienstauto oraal had laten bevredigen door een liftster. In haar artikel vermeldde Knoop ook dat er door de rijksrecherche een onderzoek is ingesteld tegen een andere agent van het korps.

“Het bericht is feitelijk juist”, erkent plaatsvervangend korpschef J. Hoekjan, “maar de journaliste heeft zaken uit hun verband gerukt en in een verkeerd daglicht geplaatst.” Redactiechef S. Hofland van De Gooi- en Eembode “steunt het verhaal volkomen”. Volgens Hofland voelt de journaliste zich bedreigd door berichten dat op het politiebureau woedend over haar wordt gesproken.

De Gooi- en Eembode wil niet zeggen of de krant tegemoetkomt aan de eis van het korps dat de journaliste geen politieberichten meer mag doen. De krant wacht eerst een gesprek met het korps af.