Partijen mondeling akkoord; Inter meldt overeenkomst met Ronaldo

ROTTERDAM, 6 JUNI. Ronaldo heeft een mondeling akkoord bereikt met Internazionale. De 20-jarige Braziliaanse aanvaller van Barcelona heeft volgens Inter-voorzitter Massimo Moratti zijn jawoord gegeven aan de club uit Milaan. Ronaldo heeft tot nu toe slechts zijn vertrek bij Barcelona aangekondigd, zonder een bestemming te noemen.

Uiterlijk begin juli tekent de sterspeler van Barcelona in Milaan een contract dat hem tot de zomer van 2006 aan Internazionale bindt, aldus Moratti. Na aftrek van belasting gaat hij zes miljoen gulden netto per jaar verdienen. Als tekengeld ontvangt de oud-PSV'er 28 miljoen gulden. Internazionale betaalt aan FC Barcelona een vergoedingssom van 54 miljoen gulden om het lopende contract van Ronaldo af te kopen. Deze transfersom van 45 miljard lires is de hoogste die ooit voor een voetballer is betaald.

Moratti zei dat het contract pas eind juni of begin juli ondertekend zal worden, als Ronaldo voorlopig geen verplichtingen meer heeft voor het Braziliaanse nationale elftal. “De handtekening van de speler ontbreekt nog”, aldus Moratti, “maar we hebben alle garanties van zijn kant en zijn zaakwaarnemers. Ik heb het gevoel dat, voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal, we vertrouwen kunnen hebben in een contract zonder dat er al getekend is.”

Begin vorige week waren de onderhandelingen tussen Ronaldo's zaakwaarnemers en Barcelona over een tussentijdse verlenging van zijn contract in Spanje vastgelopen. De club was niet bereid aan de eisen van 's werelds beste voetballer te voldoen. Ook bij Barcelona eiste Ronaldo een jaarsalaris van zes miljoen gulden.

Ronaldo verblijft met Brazilië in Frankrijk, waar een 'mini-WK' wordt gespeeld, vooruitlopend op de wereldkampioenschappen voetbal die volgend jaar in Frankrijk worden gehouden. Later deze maand speelt hij met het Braziliaanse elftal in Bolivia om de Copa Americana. Omdat de verhoudingen met Barcelona vertroebeld zijn, weigert Ronaldo de laatste wedstrijd van het seizoen met de Spaanse club te spelen. Na afloop van de competitie ontmoet Barcelona Betis Sevilla in de finale om de Spaanse beker, de Copa del Rey.

Zijn laatste wedstrijd met Barcelona speelde Ronaldo bijna twee weken geleden. In het competitieduel in Nou Camp tegen Deportivo La Coruña maakte hij het enige doelpunt. Met Brazilië verloor hij vorige week in Oslo een oefeninterland tegen Noorwegen met 4-2. Dinsdag speelde hij in het mini-WK met 1-1 gelijk tegen Frankrijk.