Kansloos verlies hockeyvrouwen

BERLIJN, 6 JUNI. Het Nederlands vrouwenhockeyelftal heeft bij het toernooi om de Champions Trophy in Berlijn gisteren met 2-0 verloren van Zuid-Korea. “We waren volstrekt kansloos en hebben alleen maar achter de feiten aangelopen”, zei bondscoach Tom van 't Hek.

Er viel niets af te dingen op de nederlaag. Het was aan keepster Daphne Touw te danken dat het verlies niet groter uitviel. Zo goed als Nederland tegen Amerika speelde (3-0), zo slecht was het tegen Zuid-Korea. Nederland won geen enkel duel en oogde vermoeid. “Het leek wel of de speelsters schrikdraad in hun stick hadden, niets lukte”, aldus Van 't Hek. Voor een plaats in de finale is winst tegen Duitsland morgen niet genoeg voor zijn formatie. Nederland is ook afhankelijk van de andere resultaten.

Eun Kyung Park tekende in de 17de minuut voor 0-1. Nederland mocht van geluk spreken dat Zuid-Korea, evenals tijdens de testserie in Nederland, niet in goede doen was. De meest simpele kansen werden verprutst. Tegenover de acht strafcorners voor Zuid-Korea stonden er vier voor Nederland.

Na de uitstekende prestatie tegen de Verenigde Staten sprak Van 't Hek over de slechtste wedstrijd sinds tijden. “Het was geen onwil, maar vooral de ervaren krachten speelden onder hun niveau. Daarnaast hebben we collectief gefaald.”

Nederland speelde in de slotfase alles of niets en kreeg twee minuten voor tijd het tweede doelpunt tegen. Van 't Hek heeft vandaag een rustdag om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. (ANP)