Juppé geeft tapes aan rechter

PARIJS, 6 JUNI. In de laatste week van zijn premierschap heeft Alain Juppé alsnog bijna alle tapes die verband houden met het afluisterschandaal van president François Mitterrand ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Juppé deed dat op het moment dat hij, na de eerste verkiezingsronde, al bekend had gemaakt niet als premier te zullen terugkeren.

Tot nu toe had Juppé dat steeds geweigerd, met als argument dat de informatie op de banden onder het zogeheten defensiegeheim zou vallen.

De banden bevatten telefoongesprekken van journalisten, juristen, schrijvers en politici, afgeluisterd tussen 1982 en 1988 door de anti-terrorisme eenheid, en werden eerder dit jaar gevonden in een garage van Christian Prouteau, het vroegere hoofd van de later ontbonden anti-terrorisme eenheid. (AFP, Reuter)